FLASH :

Të pasur me antioksidantë dhe rregullojnë nivelin e sheqerit në gjak, njihuni me vlerat ushqyese të fiqve

Fiqtë, të freskët apo të thatë, janë një burim i pasur vitaminash, mineralesh dhe fibrash, duke i bërë një zgjedhje të shëndetshme për organizmin. Sipas Dr. Christopher Gardner nga Universiteti i Stanfordit, fiqtë janë një përbërës i shkëlqyer, por shpesh i nënvlerësuar në kuzhinë.

Vetëm një fik i freskët përmban 37 kalori dhe sasi të dobishme kaliumi, magnezi, hekuri dhe kalciumi.

Gjashtë fiq të thatë ofrojnë më shumë përqendrime të këtyre mineraleve dhe rreth 5 gram fibra, duke ndihmuar ndjeshëm në tretje dhe funksionimin e zorrëve.

Fiqtë janë gjithashtu të pasur me antioksidantë dhe fitokimikate, dhe sipas disa studimeve, ekstrakti i tyre mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut dhe rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak.