Si Të Shfryni Barkun: Ushqimet Që Luftojnë Gazrat dhe Fryrjen e Stomakut

Fryrja e barkut, gazrat dhe dhimbjet e stomakut janë shqetësime të zakonshme që vijnë shpesh nga një ushqyerje e keqe apo tretje problematike. Por lajmi i mirë është se disa ushqime të zakonshme mund të ndihmojnë në shfryrjen natyrale të barkut dhe lehtësimin e simptomave.

Ushqimet që ndihmojnë për një bark më të sheshtë:

  • Kivi – I pasur me fibër, ndihmon kundër konstipacionit dhe fryrjes. Dy kivi në ditë për 4 javë bëjnë mrekulli.
  • Çaji i nenexhikut – Qetëson stomakun dhe përmirëson tretjen. Konsumohet çdo ditë për rezultate të dukshme.
  • Banania – Ndihmon në ekuilibrimin e florës bakteriale dhe ul ndjeshëm fryrjen.
  • Kefiri – Lufton laktozën dhe redukton gazrat deri në 70%.
  • Xhenxhefili – Zbut muskujt e stomakut dhe lehtëson nxjerrjen e gazrave.
  • Pjepri – Zbut mbajtjen e ujit dhe është i pasur me kalium, duke ndihmuar në çlirimin e organizmit.

Përfundim:
Një stomak i fryrë nuk është domosdoshmërisht shenjë e ndonjë sëmundjeje serioze, por është një sinjal që trupi ka nevojë për ndihmë. Përfshirja e këtyre ushqimeve në dietën tuaj ditore mund të sjellë një ndryshim të menjëhershëm në ndjesinë e mirëqenies.