Filxhani i duhur i çajit mund të eliminojë ndjenjën e rëndesës dhe letargjisë që ndiej shpesh pas vakteve. Nuk është rastësi që nutricionistët, dhe madje edhe Victoria Beckham, përdorin çajra specifikë për të zvogëluar fryrjen dhe për të rivendosur ekuilibrin.
1. Çaj me lule hibiskusi
Kur ta pini: pas vakteve
Acidet e frutave që përmbahen në lulet e hibiskusit veprojnë si një laksativ i butë dhe, falë veprimit të tyre tretës, mund të ndihmojnë në luftimin e urthit, dhimbjeve të stomakut, gastroenteritit dhe akumulimit të gazrave.
2. Çaj me xhenxhefil
Kur ta pini: midis vakteve
Një nga pijet më të njohura për lehtësimin e shqetësimit të stomakut dhe fryrjes është çaji i xhenxhefilit. Ai relakson sistemin tretës dhe ndihmon në eliminimin e gjëmimit që mund të ndodhë edhe kur ndiheni të ngopur.
3. Çaj menteje
Kur ta pini: pas vaktit të darkës
Mentja është një bimë me veti karminative që mbron mukozën e zorrëve dhe vepron si një anti-inflamator natyror. E gjithë kjo ndihmon në eliminimin e fryrjes dhe dhimbjeve të padëshiruara. Përveç kësaj, stimulon prodhimin dhe sekretimin e tëmthit, duke lehtësuar tretjen e yndyrnave. E gjithë kjo kontribuon në përmirësimin e tretjes dhe uljen e fryrjes.